Είμαστε σε μια περίοδο, που η φύση έχει αρχίσει να στολίζεται με λουλούδια κι ένας τεράστιος πλούτος βρώσιμων χορταρικών ξεπετάγονται πάνω στο μουσκεμένο από τη βροχή χώμα.
Μάθε περισσότερα >Οι σπιτικές, παραδοσιακές τσιγαρίδες, με τον αυθεντικό τρόπο του παρελθόντος είναι ένας μεζές που μπορείς να απολαύσεις με καλή παρέα, με κρασί, τσικουδιά ή τσίπουρο. Ήταν παλιό έθιμο, και το συνεχίζουν και σήμερα παραμονές Χριστουγέννων αλλά και τσικνοπέμπτη να φτιάχνουν τσιγαρίδες. Μαζί με λουκάνικα, παϊδάκια, μπριζόλες στα κάρβουνα, μοσχομυρίζει το σύμπαν στη γειτονιά. Για πότε αδειάζει το πιάτο χαμπάρι δεν το παίρνεις. Ανάρπαστο γίνεται το ξεροψημένο και λαχταριστό έδεσμα. Η συνταγή είναι απλή, αλλά είναι λίγο κουραστική γιατί τα κομμάτια του λίπους χρειάζονται συνεχώς ανακάτεμα για να μην κολλήσουν. Το αποτέλεσμα όμως μας αποζημιώνει.
Μάθε περισσότερα >Αποδεδειγμένα, οι χοιρινές μπριζόλες είναι το αγαπημένο φαγητό των ελληνικών νοικοκυριών. Σοτέ ή τηγανητό, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού ψήνεται στο άψε σβήσε, στο φούρνο, στο τηγάνι και το ιδανικό στα κάρβουνα πάνω σε σχάρα. Λατρεμένο κρέας που συνδυάζεται με πλήθος υλικών σε άπειρες συνταγές. Όποτε συναντιόμαστε με φίλους το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό μας είναι οι μπριζόλες.
Μάθε περισσότερα >