Ιστορικό

Το χρονικό της ΑΝΕΔΗΚ Α.Ε ξεκινά από τον κύριο Κρητικό Ανδρέα το 1948.

Βλέποντας τις ανάγκες, όχι μόνο του τότε ανθρώπου, αλλά και του ανθρώπου σε βάθος χρόνου, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου. Γνωρίζουμε ότι η τροφοδότηση σε νησιά εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολη, έτσι θα έλυνε το κοινωνικό αυτό πρόβλημα των συνανθρώπων του με τα καθημερινά άκρως απαραίτητα είδη επιβίωσης. Θα έδινε μεγάλη ανάσα στην τοπική κοινωνία όπου έτσι και έγινε.
Το 1948 ο κύριος Ανδρέας Κρητικός ξεκινά το πρώτο του παντοπωλείο. Τα γονίδια ως φυσική εξέλιξη, ακολουθούν τους διαδόχους ( Άγγελο, Νεκτάριο, Δημήτρη Κρητικό), (εξού και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), όπου δημιουργούν το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983.
Σήμερα όχι μόνο οι ιδιοκτήτες, αλλά όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ΑΝΕΔΗΚ Α.Ε μέσα από σκληρή, επίπονη και έντιμη εργασία, αλλά πάνω απ’ όλα δουλειά με ψυχή και αγάπη, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αλυσίδα super market στις περιοχές του Αργο-σαρωνικού, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρο, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Αττική, Εύβοια και στην Κορινθία. Η ανάπτυξη συνεχίζεται….